Leuk om te zien of doen

Radpusta, op 3 km van de camping, Paardrijden, paardenshows, wijnkelder en restaurant

 https://radpuszta.hu/en/about/lovasbemutato/

Fietsen

Lekker fietsen op fietspaden!


Er zijn fietspaden rondom het Balatonmeer! Als u de streek wilt ontdekken op twee wielen dan is het mogelijk om een fiets te huren op de volgende adressen: 
Hévíz: Széchenyi utca 7. (naast het Macchiato Café) or Kodály Zoltán utca 26. (Prestige House) Open: elke dag 8:00-18:00. 
Keszthely: Fórum üzletház Bike shop (huur en reparaties), Rákóczi utca 3., tel.: +36-83/318-773, +36-30/947-0619. 
Badacsony: Midi Tourist, Park u. 53

Begeleide fietstochten van Hévíz: Kis-Balaton Tour, Festetics Tour  
Ferenc Jankovics: +36 30/246-1388, ferenc.jankovics@biketour-hungary.com 

 

Boottochten

Aan boord van een stoombood.


Aan boord van een stoomboot
“Hableány” is een replica van het stoomschip dat gebouwd is in 1867. Het is de enige stoomboot voor passagiers die kan worden gevonden op het Balatonmeer. U kunt genieten van drie verschillende soorten reizen aan boord van "Hableány". Een panorama reis, een namiddag theevaart of een zonsondergang vaart. Het schip vertrekt vanuit de haven van Keszthely (Hajóállomás). 

Boottochten
De boten vertrekken regelmatig van Keszthely naar andere plaatsen rond het Balatonmeer.
 
Links:
Boottochten1
Boottochten2
Tijdschema

Zeilen

Zeilboten


De zeil hoofdstad van het Balatonmeer is toch wel Balatonfüred met zijn 13 dokken. Als u overweegt om een zeilboot voor een langere periode te huren, bekijk dan ook eens deze websites: 
Glóbusz Yacht Charter
Balaton Yacht 

Wanneer je dit gewoon eens een keertje wilt proberen kijk dan bij: 
Optisul in Keszthely, zij geven ook speciale zeilcursussen voor kinderen.

Of in Gyenesdiás: 
Yacht Club Gyenesdiás Harbor, Gyenesdiás, Madách I. u., Tel.: +36-30/9465-162
 

Wandelen & Nordic Walking

Balaton hooglanden


Degenen die willen genieten van de natuur kunnen kiezen uit tal van wandelpaden. De natuur siert het Balatonmeer met haar overvloedige schoonheid. De meest schilderachtige gebieden behoren tot het Balaton-Highlands National Park. Professionele gidsen zijn beschikbaar om bezoekers dit prachtige gebied te laten zien. De rondleidingen worden georganiseerd door het Nationaal Park Balaton Uplands Directoraat.

Grotten

Csodabogyós grot


Balatonederics – Csodabogyós Grot
Bij Balatonederics, in de prachtige bossen van het Balaton Uplands National Park, is er de strikt beschermde, meer dan 5 km lange Csodabogyós Grot. Bepaalde routes door de grot zijn opengesteld voor het publiek. 
Brochure

Tapolca - Therapeutische grot 
Ontdekt in 1902, deze therapeutische grot strekt zich uit in het Sarmatiaanse kalksteen van de Balaton Hooglanden onder de stad Tapolca, delen van deze route kunnen worden afgelegd per boot. Het is een mooie toeristische attractie. 
De grot heeft gunstige effecten op respiratoire aandoeningen. 
8300 Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3., 
Tel:  87/412-579  87/412-579 ,  87/555-291  87/555-291
 

Ballonvaren

Balaton Ballonvaren


Geniet van de unieke Balaton regio vanuit de lucht! Deze reis zal voor altijd in uw geheugen gegrift zijn. Wandel over wijngaarden, schilderachtige dorpjes en de met riet bedekte oevers van het Balatonmeer. Bekijk de zeilboten op het meer, glanzend in de ondergaande zon, tegen de achtergrond van vulkanische bergen. Regel uw reis met Balaton Ballooning.
 

Interessante steden om te bezoeken 

Boedapest

Budapest parlement


Boedapest is echt één van de meest aantrekkelijke steden, rijk aan natuurlijke en architectonische schoonheid. De Castle District, de rivier de Donau en de oevers van de hele Andrássy út zijn officieel erkend als UNESCO World Heritage Sites. Als de hoofdstad van Hongarije is het absoluut de moeite waard om te bezoeken. U kunt Boedapest bereiken in 1,5 uur met de auto BudapestInfoBrochure
 

Tihany

Tihany Peninsula, kerk op de heuvel


Een opvallende plek om eens te bezoeken is het schiereiland Tihany. Op de kleinere heuvel een kerk en een klooster die werden opgericht in Tihany zo vroeg als negen eeuwen geleden.


Pécs

Pécs is de Europese Culturele Hoofdstad in 2010


Pécs is de Europese Culturele Hoofdstad van 2010.

Bron Balaton house